O nama

Mi smo Tamara i Tihana, idejne začetnice i pokretačice programa "Vježbaonica sreće".

Kad sam imao pet godina,
mama mi je stalno ponavljala da je najvažnija stvar u životu biti sretan.
Kad sam krenuo u školu, svi su nas pitali što želimo biti kad odrastemo.
Ja sam odgovarao da želim biti sretan. Rekli su: “Nisi razumio pitanje”.
A ja sam im rekao: “Niste razumjeli život.”

John Lennon

Čvrsto vjerujemo da je biti sretan i zadovoljan vještina koja se može vježbati pa smo svoja znanja, svoju ljubav i strast odlučile dijeliti i tako pružiti djeci i odraslima alate koji im mogu pomoći da vode sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji život.

Jako nam je važno biti podrška i educirati prvenstveno roditelje jer upravo su oni najvažniji u životu djeteta. Smatramo da je povezanost između djeteta i roditelja glavni temelj za uspješno roditeljstvo i sretniji život i zato sva naša predavanja i radionice imaju cilj osnažiti roditelje te im pomoći izgraditi povezujući odnos sa svojim djetetom.

U našem radu misija nam je osnaživati i stručnjake koji rade s djecom jer su upravo oni, uz roditelje, najvažniji u životu djeteta. U vrtićima i školama održavamo osnažujuća predavanja i iskustvene radionice na kojima dijelimo puno primjera dobre prakse te dajemo mnoštvo alata za razvoj socio-emocionalnih vještina kod sebe i kod djece.

Autorice smo alata za razvijanje socio-emocionalnih vještina i serije dječjih slikovnica koje se bave socio-emocionalnim kompetencijama: odgovornost, asertivno komuniciranje, samoregulacija emocija i samopouzdanje. Cilj nam je da djeca kroz maštovite priče i likove, svoje vršnjake, pronađu savjete za nošenje sa svakodnevnim situacijama u kojima se nađu, a stručnjacima i roditeljima naše kartice i priče su izvrstan odgojni alat za proširenje ovih tema i razgovor s djecom.

Na našem YouTube kanalu „Vježbaonica sreće“ možete pronaći autorske dječje meditacije, terapeutske priče, kreativne vizualizacije i aktivnosti koje razvijaju socio-emocionalne vještine djece.

Čitajte nas, pratite nas na FacebookuInstagramu i pretplatite se na naš YouTube kanal te skupa s nama vježbajte alate koji vam mogu pomoći da budete sretniji!

Vole vas Tihana i Tamara.

U radu s djecom fokusirane smo na jačanje emocionalne inteligencije jer je upravo ona jedan od presudnih faktora koji su potrebni za sretan život.

Na našim radionicama uz osnaživanje svih socio-emocionalnih vještina djeca otkrivaju svoje talente, izbacuju i prorađuju svoje neugodne emocije, jačaju svoju otpornost te razvijaju pozitivan stav prema životu.

Vještine koje razvijamo s djecom:

asertivnost

Učimo kako prepoznati i izraziti vlastite osjećaje, potrebe i mišljenje na način koji ne povrjeđuje druge.

samoregulacija

Učimo kako kontrolirati vlastito ponašanje i misli i prilagoditi ga situaciji u kojoj se nalazimo.

empatija

Jačamo svoju sposobnost da razumijemo i primjećujemo kako se drugi osjećaju.

samosvijest

Razvijamo osjećaj zadovoljstva samim sobom i vlastite vrijednosti koja proizlazi samim time što jesmo i što postojimo.

samopouzdanje

Razvijamo vjeru u sebe, u svoje sposobnosti, vrijednosti i znanja.

mindfulness

Vježbamo svoju pažnju i emocionalnu regulaciju tako što primjećujemo svoje trenutno iskustvo.

optimizam

Vježbamo u svemu što (nam) se događa pronaći nešto dobro.

odgovornost

Učimo da svaki naš izbor ima i svoju posljedicu te vježbamo preuzeti odgovornost za vlastite izbore.

samomotivacija

Učimo napraviti što treba bez pomoći i utjecaja drugih.

O nama

Tamara Vučković

Tamara Vučković, dipl. učiteljica razredne nastave i engleskog jezika. 20 godina radila je kao učiteljica engleskog jezika u osnovnoj školi. Završila je edukaciju iz terapijskih vještina i tehnika Instituta D.O.M. i europske krovne udruge za dječju i adolescentnu psihoterapiju te tečaj mindfulnessa.

Od 2017. godine radi kao edukatorica u autorskom programu „Vježbaonica sreće” u sklopu kojeg organizira radionice, predavanja i edukacije na temu kvalitetnog odgoja i obrazovanja s naglaskom na osnaživanje odraslih i razvijanje emocionalih kompetencija djece.

2024. završila je EMCC međunarodno akreditiranu Školu coacheva, te radi individualne coaching susrete s roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom te im pomaže na njihovom putu osnaživanja, osvještavanja i pronalaženja vlastite svrhe.

Autorica je prvih snimljenih meditacija i vježbi opuštanja za djecu na hrvatskom jeziku koje objavljuje na You Tube kanalu “Vježbaonica sreće”. Autorica je prve hrvatske mindfulness slikovnice “Ovdjezemska” te slikovnica „Mirko Bjesomirko“, „Gospodin Iz i gospođica Po“, i "Brigaš i Trebaš te autorskih proizvoda „Vrećica srećica“ i "Super Ja kartice", koje razvijaju socioemocionalne kompetencije djece.

Tihana Lipovec Fraculj

Tihana Lipovec Fraculj (1980.), diplomirala kroatistiku, komparativnu književnost i teatrologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pohađala brojne kazališne, lutkarske i glumačke radionice i seminare, a od 2000. godine vodi dramske radionice za djecu i mlade.

Niz godina radila je kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u osnovnim i srednjim školama te bila glavna urednica dječjeg časopisa „Bambbino“. Piše dječje bajke, priče, pjesmice i igrokaze te sinkronizira crtane filmove. Osniva 2011. godine Kreativni centar „Košnica“ s ciljem poticanja kreativnog razvoja djece predškolske i školske dobi s posebnim naglaskom na dramski odgoj.

Drži razne dramske edukacije namijenjene učiteljima, odgojiteljima i svima koji rade s djecom i mladima. Završila edukaciju „ Primjena Terapije igrom u vrtićkom okruženju“ u Centru Proventus te zajedno s kolegicom radi kao edukatorica na programu „Vježbaonica sreće” u sklopu kojeg organizira radionice, predavanja i edukacije na temu kvalitetnog odgoja i obrazovanja.

Autorica je slikovnica „Gospođica Hoću” i „Ana i gospodin Strahojed” te autorskih proizvoda „Vrećica srećica” i "Super Ja kartice" koje razvijaju socioemocionalne kompetencije djece.

Edukantica je Centra za integrativni razvoj – integrativne tjelesno orijentirane terapije.

Valerija Baran

pedagoginja
Vježbaonica sreće....mjesto gdje svatko moze pronaći svoju inspiraciju...

Kao školski pedagog mnogo puta sam na stranicama Vježbaonice dobila ideju za neku svoju aktivnost ili radionicu s učenicima ili roditeljima. Učiteljima Vježbaonica sreće pruža mnogo konkretnih alata za rad sa svojim učenicima. Kartice i prekrasne slikovnice mogu poslužiti kao motivacija i poticaj za razgovor o mnogim važnim temama. Za učenike od srca preporučam predstave koje mogu otpuhati njihove brige, osnažiti ih i naučiti ih kako je njihova mašta jako, jako važna. Posebno su vrijedne dječje meditacije koje će opustiti i djecu i njihove roditelje... naučiti ih disati, umiriti svoje misli i otpustiti brige... Dakle, od srca preporučam sve programe Vježbaonice sreće i zahvaljujem autoricama Tamari i Tihani na njihovoj predanosti, maštovitosti i kreativnosti.. Nastavite i dalje prepoznavati potrebe naših mališana i širiti pozitivnu energiju 💪​

Shopping Cart
Nema proizvoda u košarici.

Prijava

Još nemate korisnički račun? Registriraj se sada