onama
about-us_section_01_1

Tamara i Tihana

Mi smo Tamara i Tihana, idejne začetnice i pokretačice programa „Vježbaonica sreće“. Čvrsto vjerujemo da je biti sretan i zadovoljan vještina koja se može vježbati pa smo svoja znanja, svoju ljubav i strast odlučile dijeliti i tako pružiti djeci i odraslima alate koji im mogu pomoći da vode sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji život.

Klikni nas
cura_heroj
cura_heroj_tihana
cloud_1
0

radionica

0

slikovnica

0

voditeljice

0

sretne djece

cloud_1

Naše radionice

Ciklus RADIONICA SREĆE za najmlađe (uzrast 4 do 6 godina).

Mirko
Bjesomirko
Mirko-Bjesomirko

Ja i
Strahojed
ana-i-strahojed

Čarolija
izbora
Iz-i-Po

Mogu, hoću,
želim
Gospodjica-Hocu

Skupa ćemo na slikovit način istraživati bogat i kompleksan svijet emocija te učiti kako prepoznati ljutnju, tugu, strah, sreću. Emocija s kojom djeca imaju najviše izazova je upravo ljutna. Ljutnja s kojom se ne znamo nositi, nerijetko prerasta u bijes, a bijes najčešće prerasta u agresiju. Djeci ćemo kroz zabavne aktivnosti pomoći da se nauče nositi s vlastitom ljutnjom te ćemo je vježbati izražavati na prihvatljive načine.

Strah je neugodna emocija i svakom je djetetu potrebna podrška i razumijevanje kako bi se osjećalo sigurno i zaštićeno. Kroz tematsku slikovnicu i razne aktivnosti bavit ćemo se temom straha i poigravati se njime kroz različite humoristične situacije te tako pružiti djeci alate koji im mogu pomoći da se nose sa svojim strahovima.

Na ovoj radionici upoznat ćemo dva simpatična lika iz slikovnice Gospodin Iz i gospođica Po, koji će nas naučiti da u svakome trenutku imamo izbor i da odluke koje donosimo imaju svoje posljedice. Te posljedice mogu biti ugodne i neugodne, a naši junaci, Iz i Po, uče nas da trebamo preuzeti odgovornost za svoja ponašanja i svoje izbore. Kroz ovu radionicu s djecom ćemo raditi na osvještavanju naših svakodnevnih izbora i posljedica koje iz njih proizlaze.
Na ovoj radionici bavit ćemo se asertivnošću, vještinom iskrenoga izražavanja vlastitih mišljenja, osjećaja i stavova na način koji ne povrjeđuje druge. Junakinja naše priče „Gospođica Hoću“, djevojčica Mila, djecu će naučiti da pasivno ponašanje nije najbolji odabir u situacijama u kojima bismo se, zapravo, trebali izboriti za sebe i izraziti vlastite potrebe i osjećaje. U sklopu radionice koristit ćemo dramske tehnike i potaknuti djecu da, nakon što prepoznaju vlastite emocije, iskreno kažu što im smeta te koristeći „ja poruke“ iskažu svoje mišljenje na način koji ne povrjeđuje druge.

Ostale radionice: Putovanje u Ovdjezemsku ovdjezemska

Jednorog Zem vodi nas u jednu sasvim posebnu zemlju, Ovdjezemsku, u kojoj ćemo otkriti čaroliju koja se krije u svima nama. Nakon čitanja priče uživat ćemo u vođenoj vježbi opuštanja i upoznati razne načine smirivanja nemirnog dječjeg uma.
cloud_2

Predavanja za roditelje, odgajatelje, učitelje i stručne suradnike

Osim odgovora na ova pitanja, predavanja će osnažit vaše roditeljske vještine i pokazati vam kako biti sretniji i zadovoljniji roditelj. Predavanje pruža uvid kako se odmaknuti od klasičnog modela discipliniranja djece te se kroz razumijevanje razvoja dječjeg mozga, učenja samoregulacije i produbljivanja povezanosti s djecom, možemo suočiti s različitim izazovima discipline na sasvim novi način.

Ciklus socioemocionalnih radionica za djecu nižih razreda

Radionica traje dva školska sata. U radu ćemo se oslanjati na našu novu seriju slikovnica koje se bave navedenim socioemocionalnim kompetencijama i radit ćemo pomno odabrane aktivnosti.

kisobran
Dobit će

konkretne alate kako se nositi s vlastitim strahovima.

cura
Jačat će

samopouzdanje i samosvijest kroz osvještavanje jačih strana i talenta.

lisica
Naučit će

 tehnike samokontrole za lakše nošenje s emocijama ljutnje i bijesa.

leptiri
Razvijat će

samomotivaciju za odgovoran odnos prema sebi i svojim obvezama.

djecak
Vježbat će

asertivno zauzimanje za sebe i svoje potrebe pritom vodeći računa o porebama drugih.

cura
Jačat će

empatiju i pozitivan pogled prema životu.